Затримання Мазура у Польщі: Аваков заявив про "російський слід"

Затримання в Польщі співробітника секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ігоря Мазура доводить, що РФ вчергове використала Інтерпол для політпереслідувань.

Ігор Мазур (позивний "Тополя")

Про це 9 листопада, коментуючи затримання польськими органами на прикордонному пункті Ягодин-Дорогуськ ветерана війни на Донбасі й одного з лідерів УНА-УНСО, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу МВС.

Він зазначив, що підставою для затримання стало опубліковане Росією в інформаційній системі Інтерполу орієнтування про розшук Мазура з метою його арешту та подальшої екстрадиції до РФ.

Росіяни таким чином порушили статті 2 і 3 статуту Інтерполу, що забороняють необґрунтоване переслідування, а також втручання у справи військового, політичного, релігійного та расового характеру.

"РФ звинувачує нашого громадянин у тому, що він начебто у 1994-2000 роках брав участь у складі збройного формування у бойових зіткненнях з федеральними силами на території Чечні. Внаслідок цього загинули і були важко травмовані декілька російських військовослужбовців.

У зв’язку з наведеним фактом, МВС України негайно привернуло увагу Генерального секретаріату Інтерполу про чергову спробу Російської Федерації неправомірно використати канали та інструменти Інтерполу для політично вмотивованих переслідувань громадян України", – сказав Аваков.

Він додав, що МВС привернуло увагу й компетентних органів Польської Республіки до факту грубого порушення Росією статуту і правил Інтерполу, а також інших норм міжнародного законодавства.

"МВС сподівається на швидкий, об'єктивний і законний розгляд ними цієї справи, яка повністю сфабрикована на догоду Кремлю", – зазначив Аваков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...