Затримання ватажка ІДІЛ на Київщині: Стали відомі подробиці операції

Терорист ІДІЛ був затриманий 12 листопада у Київській області в приватному будинку.

Служба безпеки України півроку розробляла і вела одного з ключових терористів “Ісламської держави”, відомого як Аль Бара Шишані (справжнє ім’я Цезар Тохосашвілі), передають Патріоти України з посиланням на LIGA.net.

“Ми півроку вели його і розробляли”, – розповідають виданню в українській спецслужбі.

В СБУ також зазначають, що ЦРУ підключили до роботи “в останні два місяці” перед затриманням. Також до операції підключили Міністерство внутрішніх справ Грузії – Тохосашвілі є громадянином цієї країни.

У спецслужбі розповіли, що ЦРУ і Грузія допомагали з інформацією. Затримання проводилося силами оперативників Служби – колеги з інших країн не залучалися. 14 листопада Шевченківський суд Києва постановив взяти Тохосашвілі під арешт.

Злочинець відомий також під ім’ям Леван, уродженець Панкісі (Панкіська ущелина, Грузія). За даними ЗМІ, Тохосашвілі поїхав воювати до Сирії в 2012 або в 2013 році. Спочатку – на боці опозиції президенту Башару Асаду, потім – у складі “чеченської бригади”. Після став членом ІДІЛ і воював під початком односельця – “міністра війни” ІДІЛ Тархана Батірашвілі (Умар аш-Шишані).

Завдяки дружбі з “міністром війни”, за даними ЗМІ, Тохосашвілі “отримав великий вплив”. Після фактично розгрому ІДІЛ в Сирії і знищення практично всіх ключових ватажків терористичного угруповання, за даними української спецслужби, “втік до Туреччини”. А в 2018 році за підробленим паспортом переїхав в Україну.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...