Затриманий на Банковій соратник Стерненка може отримати до 7 років в'язниці

Поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) ККУ.

Відносно затриманого учора, 20 березня 2021 року, на Банковій у Києві літератора й ветерана АТО-ООС Влада Сорда (творче псевдо Владислава Гранецького-Стафійчука) слідчим відділом Печерського райуправління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо.TV.

“Це (Влад Сорд - ред.) - уродженець Вінниччини, 1995 року народження, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочину передбаченого ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України", - кажуть у Нацполіції.

Додаткові подробиці наводяться на сторінці заснованого Сордом видавництва "Дім химер". Зокрема, "незаконним поводженням зі зброєю" там називають носіння ним "ножа полеглого побратима, причому такого, який складно визнати холодною зброєю". "Так, це "Змій" (позивний Сорда - ред.) на відео розбиває дві шибки у дверях (відповідний запис оприлюднено МВС - ред.). Так, це було необов'язково. Проте вчорашній протест - протест проти свавілля поліції та мовчання влади. Поліцейські розстрілюють дитину, ґвалтують жінку у відділку, "Ріф" понад 400 днів безпідставно сидить у СІЗО, дитячий кардіохірург Кузьменко не може проводити життєво необхідні дітям операції, "Фортуна" приходить отримати УБД і її затримують на місці - бо зі схожості з донецькою сєпаркою у неї худе обличчя і світле волосся. Стерненко майже місяць ув'язнений незаконно попри подану апеляцію, якої суддя "не побачив". Після акції невідомі пакують Сорда зі спини - про жодне правове затримання і протокол мова не йде, людей, що питають у невідомих посвідчення - штовхають на землю. Людей, що прийшли підтримати "Змія" до відділку, поліція заливає газом і б'є ногами - навіть на землі, дівчат у тому числі. Якщо вам у цій ситуації найбільше шкода шибки - ми мріємо про різні держави", - наголошує видавництво.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...