Завод з інноваційного виробництва медичних препаратів відкрився на Київщині

Це єдине виробництво в Східній Європі з таким рівнем оснащеності і технологіями.

20 вересня на території вітчизняного науково-виробничого комплексу «Біофарма» в Білій Церкві відбулося офіційне відкриття нового заводу-фракціонатора з виробництва препаратів з плазми крові. Про це повідомила прес-служба компанії, передають Патріоти України.

Проектна потужність виробництва передбачає можливість переробки до 1 мільйона літрів плазми на рік.
На церемонії відкриття нового заводу були присутні міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька і глава профільного комітету Верховної Ради Михайло Радуцький.
Зоряна Скалецька зазначила, що відкриття таких потужних виробництв є вкрай важливим елементом розвитку системи охорони здоров'я в Україні і зачитала офіційний лист-привітання від прем'єр-міністра України Олексія Гончарука: «Це знакова подія для Київщини і для всієї України. Таких заводів немає ні в одній країні пострадянського простору. Україна - перша. Створення сучасного виробництва стало можливим завдяки інвестиціям більше 70 мільйонів доларів, а також участі міжнародних інспекторів, дослідників і експертів. "Біофарма" увійде в десятку світових виробників препаратів з плазми крові, а податкові надходження в бюджет Білій Церкві зростуть удвічі, а це додаткові 150 мільйонів гривень на розвиток суспільства щорічно. Нове виробництво дозволить МОЗ повністю задовольнити внутрішні потреби країни в плазмі. Це важливий елемент національної безпеки і збереження здоров'я громадян».
За інформацією прес-служби, на заводі будуть виробляти: фактор VIII - життєво необхідний препарат для хворих на гемофілію; альбумін - препарат для відновлення і підтримки обсягу циркуляції крові при травмах і операціях, імуноглобуліни - білки крові, широко застосовуються для посилення здатності організму чинити опір хворобам.

Президент групи компаній «Біофарма» Костянтин Єфименко назвав відкриття виробництва історичною подією: «День 20 вересня став новою сторінкою в сучасній науковій і індустріальної історії України, адже створений не просто новий виробничий об'єкт - започатковано нову наукомісткої індустрії на основі високих технологій. Це ставить Україну на один рівень з такими країнами, як США, Австрія, Німеччина, і дозволяє Україні виходити на світовий ринок з медичними препаратами, виробництво яких потребує власної науково-дослідної бази, високої культури виробництва, розвитку інфраструктури донорства за найвищими стандартами. Сьогодні Україна довела, що здатна на це!».

За попередніми оцінками, завдяки роботі заводу-фракціонатора протягом наступних п'яти років «Біофарма» зможе збільшити експортний потенціал за рахунок контрактного виробництва з 15 млн дол. В рік до 200 млн дол. Проте перш за все виробництво призначене для задоволення потреб вітчизняної медицини, яка отримала можливість зменшити імпорт препаратів крові. Зараз витрати бюджету в цьому сегменті становлять близько 345 млн дол. Здешевлення закупівель за рахунок вітчизняних ліків дозволить заощадити близько 100 млн дол. Крім того, можливість повного самостійного забезпечення внутрішніх потреб країни в препаратах крові є важливим елементом національної безпеки і може значно підвищити рівень роботи системи охорони здоров'я та ефективність першої медичної допомоги, в тому числі і в Збройних силах.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...