ЗАЗ-вогнеборець: Пожежний "Запорожець" викликав переполох у мережі (фото)

Дрібносерійний пікап ЗАЗ-968МП, спочатку створений для внутрішньозаводського використання, перетворили в яскравий шоу-стоппер.

На автомобільному заводі ЗАЗ в Запоріжжі в 1990 році був створений пікап, який отримав позначення ЗАЗ-968МП. Автомобіль збирався по обхідний технології, дрібними партіями, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Один з таких автомобілів, за словами очевидців, служив в якості автомобіля пожежної охорони на виробничому об'єднанні "Іграшка" в Ленінграді. Крім перевезення протипожежного інвентарю, він також використовувався для буксирування пожежної мотопомпи.

На замовлення одного з колекціонерів в майстерні "КБ Смирнова" взялися за відтворення репліки подібного пожежного тандему. Для цих цілей були придбані "донори" – пікап ЗАЗ і мотопомпа того ж періоду.

З урахуванням того, що автомобіль служив на заводі іграшок, проект також вирішили виконати у відповідному "іграшковому" стилі. Правда, творці відзначають, що "іграшкового" відноситься тільки до яскравому зовнішньому вигляду. Технічно ЗАЗ і мотопомпа представляють собою повноцінний пожежний розрахунок для ефективної боротьби з вогнем.

В процесі реалізації проекту автомобіль був повністю розібраний, перефарбований в червоний колір, відповідний ГОСТу. Кузов посилили, відтворили салон з використанням оригінальних матеріалів, встановили СГУ, проблискові маяки і додаткові фари.

В кузові розмістили 9 оригінальних вогнегасників ОП-5. У машини збільшили дорожній просвіт, а замість штатних встановили "зубасті" шини ІВ-167 від ЛУАЗ. Мотопомпа також повністю відновлена і укомплектована необхідним пожежним інвентарем.

Після закінчення робіт, автомобіль відправився в приватну колекцію до заможного замовнику.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...