Зброя зі зниженою летальністю: США розробляють паралізуючі снаряди

Відмінність від інших «шокерів» в тому, що дана розробка буде мати збільшену дальність.

Корпус морської піхоти США проводить випробування зброї зі зниженою летальністю під назвою SPECTER. Про це повідомляє видання New Scientist, передають Патріоти України.

SPECTER (Small arms Pulsed Electronic Tetanization at Extended Range) снаряд, що забезпечує за допомогою електронних імпульсів параліч людини на збільшеній дальності.

Розробкою спеціального заряду, який можна вистрілювати з будь-якого дробовика 12-го калібру, займається за фінансової підтримки Міноборони США науково-дослідна компанія Harkind Dynamics.

Щоб уникнути неминучих і небезпечних влучань спеціальної кулі, випущеної з дробовика, Harkind Dynamics додала в її конструкцію крихітний парашут, який розкривається безпосередньо перед попаданням в ціль.

За даними компанії, парашут вдвічі знижує швидкість польоту кулі.

У метрі від цілі, зі снаряда вистрілюють три електродних дротика. Вони досить гострі, щоб пробити одяг, якщо вбудовані в них датчики відчують рух, то дротик буде здійснювати паралізуючий ефект.

SPECTER у дії

Повідомлення про зброю зі зниженою летальністю стали з’являтися в США після того, як кілька американців отримали серйозні травми очей від гумових куль, випущених поліцією, в ряді випадків призвели до інвалідності.

Поки неясно, чи зможе нова зброя забезпечити безпеку тих, проти кого воно застосовується. У експертів є сумніви з цього приводу.

Снаряд SPECTER з відкритим парашутом

«Якщо з якоїсь причини парашут не розкриється, то є небезпека прямого попадання з нанесенням тупої травми та з можливим проникненням», — заявив представник Omega Research Foundation, британської організації, що займається моніторингом технологій безпеки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...