Збройним силам України передали повноцінний танковий батальйон (фото)

Впродовж року ДП “Львівський бронетанковий завод”, що входить до складу ДК Укроборонпром, відвантажило Збройним силам України близько 100 одиниць військової техніки.

Про це стало відомо під час святкування 75-річчя з дня створення українського підприємства, яке відмічали 10 травня цього року, передають Патріоти України з посиланням на Військовий навігатор України.

Повідомляється, що близько 70 бойових машин було відправлено з підприємства до війська на Схід країни у минулому році. А цього року ЛБТЗ вже відвантажив українським танкістам понад 30 ОБТ.

Успіхів у працівників заводу є насправді чимало. Зокрема, цього року у війська завод передав 34 відновлених танки, це — повноцінний танковий батальйон. Окрім того, завод, який до війни спеціалізувався на танках Т-72, сьогодні освоїв ремонт і основних бойових машин нашого війська Т-64. Також успішно розроблені тут новітні зразки броньованої техніки — цього року львівські майстри представили світу ремонтно-евакуаційну машину з ім’ям «ЗУБР»

Особливість ремонтно-евакуаційних машин, які створюють у Львові, є не тільки в тому, що вони спроектовані українськими конструкторами з нуля. Важливо, що при їх виробництві використовуються комплектуючі виключно вітчизняного та західного виробництва.

Найкраще про розробку розповів головний інженер підприємства Герман Сметанін: “Найвагомішим досягненням за минулий та теперішній рік є освоєння ремонту основного бойового танку ЗСУ Т-64. За минулий рік підприємством завершено випробувань БРЕМ «Лев».

БРЕМ, що створена на базі Т-72, призначена для евакуації та буксирування несправної, пошкодженої гусеничної та колісної військової техніки в умовах бойових дій. БРЕМ “Лев” може евакуйовувати вантажі з масою до 100 т., а вантажопідйомність кранової установки становить 12 т.

Оснащення машини також дозволяє проводити зварювальні роботи та різку металу у польових умовах та перевозити до 1,5 т. вантажів на зовнішній платформі. Це дає екіпажу “Лева” можливість виконувати повний перелік робіт з поточного та середнього ремонту бронетехніки в польових умовах.

Також заводом розроблено новий зразок БРЕМ «Зубр», який планується випробовувати. І можливо до кінця року вже буде в Збройних силах. БРЕМ «Зубр» розроблено 2018 року на базі танку Т-55.”

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...