Зелена енергія: В Англії випробували перший поїзд, який працює на водні

Випробування - підсумок дворічних розробок, які обійшлися в 1,75 млн фунтів.

30 вересня, в графстві Уорікшир (центральна Англія) відбулися випробування першого в Великобританії поїзда HydroFLEX, що працює на водневих паливних елементах, - повідомляє H2-View, передають Патріоти України.

Перша подорож водневого поїзда - підсумок майже дворічних спільних робіт компанії Porterbrook, яка надає рішення для рухомого складу, і Університету Бірмінгема - він розробив силовий модуль з водневим живленням і акумуляторною батареєю.

Університет і комерційна компанія вклали в проект більше 1 мільйона фунтів стерлінгів. Крім того, грант в розмірі 750 тис фунтів на створення водневого поїзда виділило Міністерство транспорту Великобританії.

«Ми маємо намір почати серійне виробництво поїздів HydroFLEX - перший в світі дворежимний рухомий склад, що працює на електриці і водні. Імовірно, це станеться вже в 2023 році», - сказала генеральний директор Porterbrook Мері Грант.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...