Зелені свята: Чим не можна прикрашати будинок на Трійцю

Зелені свята вважаються офіційним закінченням весни і початком літа.

ТрійцяЗавершальна великодній цикл Трійця (День Святої Трійці) в 2020 році відзначається в Україні 7 червня. Це одне з 12 головних свят у християнстві, яке в народі також відоме як Свята П'ятидесятниця або Зелені свята, передають Патріоти України.

Зелені свята вважаються офіційним закінченням весни і початком літа. Саме тому прийнято святити зелень і трави, якими згодом прикрашають будинок. За повір'ям в цей день Богородиця приходить в кожен дім, щоб подивитися, чи дотримуються господарі чистоти.

Також існує повір'я, що в цей день Бог засіяв Землю зеленню.

Однак головний символ Трійці, звичайно ж, три Божественних образу: Син, Отець, а також Дух Святий.

Існує цілий список трав, які можна використовувати для удачі та захисту від небезпеки і зла. Але є й заборонені рослини, які в жодному разі не потрібно збирати.

Так, серед заборонених рослин на Трійцю, які не потрібно святити в церкві, а потім використовувати разом з іншими травами, є осика та верба. І цьому є пояснення.

  • Осика

Згідно з однією з легенд, на осиці повісився Іуда, і відтоді її листи тремтять "в жаху від проклятої ноші". Більше того, з цього дерева був зроблений хрест, на якому розіп'яли Ісуса Христа.

Осичняк

У зв'язку з цим навколо осики існує багато негативних повір'їв. Вважається, що дерево має погану енергетику, яка загрожує сварками і розбратом у сім'ї. Також його пов'язують з лукавим. У таке світле свято, як Трійця, осика є вкрай невідповідною рослиною в будинку.

  • Верба

Як не дивно, верба теж відноситься до заборонених на Зелені свята. Само по собі це дерево дуже світле і чисте. Вважалося, що верба може відігнати грозу, вилікувати від різних хвороб, зокрема від бездітності.

Верба

Але на Трійцю її не потрібно святити і нести в будинок. Справа в тому, що до цієї дати не можна ламати її гілки. Більше того, вона вже принесла добро і благодать на Вербну неділю. Зазвичай вербу спалювали (але так, щоб по попелу потім не топталися ногами), висаджували в землю, клали в труну або могилку до померлих або несли до лісу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...