Зеленський і військовий портфель: "Торги будуть дуже довгими", - Арестович

Одним із головних острахів, пов’язаних із президентством Володимира Зеленського, є те, що він буде слабким і недосвідченим головнокомандувачем, чим у військовому плані зможе скористатися Росія.

Таку думку висловив військовий експерт Олексій Арестович, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

"Поки що немає серйозної інформації, на основі якої можна зробити висновки, яким головнокомандувачем буде Володимир Зеленський. Думаю, він розуміє, що не знається на військовій справі і треба буде опиратися на військову верхівку і керівництво спецслужб – на професіоналів. Але Іван Апаршин, який, подейкують, є кандидатом на посаду міністра оборони (сам Апаршин заперечив, що претендує на неї, - ред.), не справляє враження: людина не воювала впродовж цих п’яти років війни, тому, що він може порадити Зеленському стосовно війни з Росією?

Тобто нинішню верхівку, принаймні, як анонсовано по армійській лінії, можуть замінити люди, які жодного дня не воювали. Тому виникає певний скепсис. З іншого боку, зрозуміло, що нікуди не зникне офіцерський склад Збройних сил, який воював і знає, як це робити.

Для мене зрозумілі три речі. По-перше, Росія, напевно, посилить тиск на Україну. Історія з російським та білоруським паливом демонструє, що тиск уже збільшується – коли Зеленський ще не став президентом.

По-друге, Росія спробує на нього впливати через наявні групи впливу, свою агентуру серед українських політиків, груп інтересів тощо.

По-третє, є певний сумнів, що Зеленський та його команда здатні розпізнати цей вплив і щось йому якісно протиставити. Тобто все залежатиме від технократів: які кадри Зеленський поставить керувати спецслужбами і Збройними силами, наскільки він сам буде готовий до них дослухатися і змінювати керівників, якщо результати роботи його призначенців будуть незадовільними. Якщо все це робитимуть добре, особливо немає чого боятися.

Якщо говорити про зону ООС, то армія, звісно, сама знає, що робити. Однак, як реагуватиме Зеленський при виникненні інцидентів на зразок нападу Росії в Керченській протоці або провокацій на інших ділянках кордону, в Одесі, Херсоні чи на Сумщині – ось це величезне запитання. Будемо сподіватися, що йому допоможуть і пояснять.

Зрештою, склад Кабінету міністрів залежатиме від результатів торгів. Сумніваюся, що Зеленському вдасться провести той кадровий склад навіть у своїй зоні відповідальності, який він хоче. Торги будуть дуже довгими, а їхній результат - невідомий: скільки депутатів куди перебіжить, скільки - дадуть згоду. Суцільна невизначеність."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...