Зеленський кличе на зустріч студентів, які ночували на Майдані в ніч із 29 на 30 листопада 2013 року

Президент зазначив, що сьогодні ми майже не згадуємо імен безпосередніх учасників тих подій, які фактично змусили Україну прокинутися і стали відправною точкою великих перетворень.

Президент України Володимир Зеленський запросив на зустріч студентів, яких 6 років тому побили вночі на Майдані співробітники "Беркута". Про це Зеленський повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, передають Патріоти України.

"6 років тому жорстоке побиття студентів "Беркутом" сколихнуло все суспільство. Їх було небагато. Вони залишилися ночувати на Майдані не заради майбутніх портфелів чи мандатів, не для того, щоб заробити політичні бали чи дивіденди, а лише заради одного - щасливого майбутнього для своєї країни. Вони й були тими самими романтиками, які роблять революцію, плодами якої потім, як відомо, користуються негідники", - написав Зеленський.

Він зазначив, що сьогодні ми майже не згадуємо імен безпосередніх учасників тих подій, які фактично змусили Україну прокинутися і стали відправною точкою великих перетворень. "Де вони зараз? Чи залишилися в Україні? Чи отримали після Революції Гідності можливість керувати країною та втілювати зміни? Наступного тижня я дуже хотів би зустрітися зі студентами, які були на Майдані в ніч із 29 на 30 листопада 2013 року", - повідомив Президент.

Нагадаємо, силовий розгін протестувальників на Майдані стався вночі 30 листопада 2013 року. Близько 4:00 співробітники "Беркута" оточили активістів, переважно студентів, які ночували на Майдані, і розігнали їх, декого побили. Унаслідок тих подій постраждали щонайменше 79 осіб.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...