"Зеленський vs олігархи: хто кого. Напрямок руху зрозуміємо через місяць-другий", - журналіст

Президент Володимир Зеленський не повинен поводитися з олігархами, як друг. Навпаки, має обрубувати корупційні схеми монополістів.

Про це сказав журналіст Олекса Шалайський, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Кроки Зеленського поки дрібні. Потрібне щось більш матеріальне, ніж перенесення Адміністрації на Європейську площу. Напрямок руху зрозуміємо через місяць-другий. Можливо після виборів парламенту його команда розкриється у повній красі. Якою вона буде, чорною чи білою, сказати важко.

Зустріч із бізнесом здалася сумбурною. Бізнесу потрібно кілька речей, яких би президент дотримувався. Щоб рейдери не забирали, розібратися з податками, землею. А Зеленський почав багато розповідати.

Про Донбас взагалі складно зрозуміти суть, про який саме йдеться – український чи захоплений? Якщо український, то чому він має якось різкіше відрізнятися , наприклад, від Полісся. Все ж треба розвивати. А якщо про окупований – у нас є чіткий план його повернення?

Коли монополісти починають дарувати щось представнику влади, то це виглядає корупцією. Коли переносять Адміністрацію в Український дім, кажуть: бюджет не постраждає, зроблять на халяву. І раптом бачимо, що проект представляє Вавриш – символ корупції будівництва Києва. Ясна річ, що хотітимуть щось навзаєм. Що, будуватимуть офіс просто від доброго серця? Є ж механізми – зроби конкурс або залучай європейські гроші.

Те саме із олігархами. Для Пінчука ті 20 квартир - копійки, вони ж не на Печерську. Але чомусь всі його хвалять. Олігархи не можуть відбудувати країну. Це можуть зробити 100 тисяч маленьких підприємців. Беручи подачки від олігархів, ти починаєш, хочеш цього чи ні, відмивати їхнє реноме. Їм не потрібно нічого обіцяти, для них головне, щоб не чіпали їхні схеми - Ахметова енергетичну, Коломойського нафтову, Фірташа азотну і газову і т. д. А на квартири і всілякі подарунки переселенцям їм вистачить. Якщо ти ставишся до олігархів вже не як до економічного зла, а як до помічників, можеш затягнути їхнє перебування на Олімпі.

Чи справді Зеленський боротиметься з олігархатом, побачимо через місяць після початку роботи нового парламенту. Там напевне матиме найчисельнішу фракцію. Багато речей, які обмежують олігархів, роблять саме Верховна Рада і Кабмін, не президент – вони міняють економічні правила.

Зараз Зеленський не може мінімізувати вплив олігархів. Але не правильно вже зараз показувати себе їхнім другом, який сприймає їхні подарунки. Потрібно обрубувати корупційні монопольні схеми. На жаль, олігархи не зупиняються. Вони далі хочуть захоплювати поля. Те, що робиш хорошого, занадто мізерне на фоні поганого, аби вгодити олігархам. Того і маємо 2% ВВП і нікуди не ростемо. Навіть якщо олігархат скупить на корню Верховну Раду, але сам президент залишиться чистим і чесним, то він апелюючи до народу зможе змінити ситуацію. Такі герої бували в різних країнах", - каже Олекса Шалайський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...