Зеленський вимагає від Авакова негайних дій: Генералу поліції з Дніпра загрожує звільнення та в'язниця

Начальника поліції Дніпропетровщини підозрюють у тому, що він сприяв затриманню спецназом КОРД патрульних поліцейських, які у вересні 2018 року зупинили автомобіль із його водієм через порушення ним правил дорожнього руху.

Президент України Володимир Зеленський закликав міністра внутрішніх справ Арсена Авакова негайно звільнити керівника головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області Віталія Глуховерю. Він написав про це 27 липня у Фейсбуці, передають Патріоти України.

«Попри всі спроби замовчати історію… відео з подробицями огидного інциденту з’явилось у соцмережах і ЗМІ… Я вимагаю від міністра внутрішніх справ пана Арсена Авакова негайного звільнення громадянина Глуховері з займаної посади, а від голови ДБР пана Романа Труби чекаю швидкого та безкомпромісного розслідування за оприлюдненими фактами», – написав Зеленський.

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження за фактом можливого перевищення службових повноважень начальником ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області Віталієм Глуховерею в 2018 році. Як повідомляє в суботу прес-служба ДБР, підставою для реєстрації кримінального провадження стала публікація відео, де поліцейський спецназ затримав патрульних.

Як стало відомо Держбюро розслідувань, 12 вересня 2018 року патрульні поліцейські зупинили автомобіль марки Range Rover, водій якого порушив правила дорожнього руху. “За кермом автомобіля знаходився водій керівника ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. При спілкуванні з патрульними водій, ймовірно, подзвонив керівнику ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. Після дзвінка на місце інциденту прибули співробітники спецпідрозділу “КОРД” і затримали патрульних поліцейських”, – повідомили в ГБР.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Держбюро розслідувань не повідомляє ім’я начальника ГУ Нацполіції Дніпропетровської області, проте відомо, що на сьогоднішній день дніпропетровську поліцію очолює Віталій Глуховеря, призначений на цю посаду в травні 2017 року.

За даними журналіста Родіона Шовкошитного син Глуховері працює начальником слідчого відділу ДБР Дніпра.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...