"Зеленський зробив усе, щоб показати: Україна стоїть на позиції миру, і продемонстрував, що на позиціях миру не стоїть Росія", - Волкер про стратегію президента України щодо війни на Донбасі

Водночас війну не завершено, а агресія на сході країни триває.

, ексспецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, прокоментував спроби президента Володимира Зеленського досягти миру на Донбасі, передають Патріоти України з посиланням на НВ.

На думку Волкера, Зеленський «повів себе досить розумно, позиціонуючи Україну в цьому конфлікті та намагаючись робити все можливе». «Він відвів війська від лінії фронту, він відкрив мости і пункти перетину, це ж стосується його політики досягти тимчасового перемир’я і розширити доступ гуманітарних місій до місцевих жителів, які мешкають на лінії розмежування. Він навіть казав про готовність обговорювати питання місцевих виборів, але тільки після того, як Донбас буде деокуповано», — нагадав колишній спецпредставник США в Україні.
Курт Волкер вважає, що Зеленський зробив усе, щоб показати: Україна стоїть на позиції миру. «І що особливо важливо, він продемонстрував, що на позиціях миру не стоїть Росія. Це важливо для посилення дипломатичної позиції України», — додав колишній дипломат.
Водночас війну не завершено, а агресія на сході країни триває, нагадав він: півтора мільйона українців залишаються вимушеними переселенцями, а понад 13 тис. осіб вбито. «Росія продовжує війну, і, на жаль, тут неможливі раптові зміни і цей конфлікт ніколи не буде розв’язано військовою перемогою. Тому важливо робити те, що Україна продовжує робити: правильно себе позиціонувати, працювати з міжнародною спільнотою, будувати країну і не зупинятися на цьому шляху», — переконаний Волкер.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...