Зелений світ: У США відкриють перший у світі завод з перетворення померлих людей на компост

Перший в світі похоронний завод з компостування людини планується відкрити навесні 2021 року в американському Сіетлі.

Відкриття підприємства стало можливим після того, як на початку 2019 року влада штату Вашингтон узаконили можливість посмертно переробляти людей в компост, передають Патріоти України з посиланням на Waking Times.

Трансформацією останків, включаючи кістки і зуби, займеться компанія Recompose.

"Перетворення людини в грунт відбувається всередині наших багаторазових шестикутних судин для перекомпонування. Коли процес закінчиться, сім'ї зможуть забрати додому частину створеного грунту, а вирослі на ній сади нагадають нам, що все в житті взаємопов'язане", - йдеться на сайті Recompose.
Підприємство з компостування в Сіетлі буде розташовано на відкритій території площею 5700 кв. метрів. Архітекторами передбачено велика кількість природного світла і зелені. На об'єкті буде перебувати 75 шестикутних судин для зберігання людських тіл, де вони стануть розкладатися. Зовні такі камери схожі на вулик.
Усередині камери заповнять соломою і тирсою, в них будуть суворо контролюватися температура і вологість, щоб мікроби змогли зруйнувати тіло протягом 30 днів.

Метод Recompose споживає лише 1/8 від енергії, яка витрачається на кремацію. А після розкладання одного тіла виходить майже кубічний метр грунту. Члени сім'ї померлого зможуть забирати цей грунт. У разі ж відмови грунт планують використовувати для лісовідновлення районів на півдні Вашингтона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...