Земля складається з кубів: Вчені підтвердили теорію Платона

Філософ Платон вважав, що всесвіт складається з чотирьох елементів - вогню, води, повітря і землі - а вони, в свою чергу, утворені з найдрібніших частинок, що мають строго певну форму.

Дослідники з Університету Пенсільванії, Будапештського університету технологій та економіки і Університету Дебрецена прийшли до висновку, що грецький філософ Платон мав рацію, стверджуючи, що Земля складається з кубів. Про це пише ScienceDailt, передають Патріоти України.

По суті, питання, на яке вчені шукали відповідь, полягало в тому, які форми виникнуть, якщо розбити камінь на дрібні частини. Для цього вони створили геометричну модель, яку розрізали випадковим чином на дві частини, а потім ще і ще і в кінці кінців отримали "купу кубиків".
"Пояснити прозріння Платона можна тим, що частини колись єдиного цілого повинні з'єднуватися без зазорів. А єдиний багатогранник, який з'єднується без зазорів - це - куб", - йдеться в описі дослідження.
Для того щоб перевірити вірність своєї математичної моделі, вчені виміряли безліч різноманітних каменів в природі. Деякі з них були відбиті людиною, інші вивітрилися силами природи, але в будь-якому випадку в середньому їх частки були кубиками.
У той же час, вони знайшли місце на Землі, де порушується "правило Платона". Це Дорога Гігантів в Північній Ірландії з її високими вертикальними колонами. Цю аномалію вчені пояснюють незвичайним процесом охолодження базальту.
"У дев'яти випадках з десяти, якщо камінь розривається, стискається або зрізається - і зазвичай ці сили відбуваються разом - у вас виходять осколки, які в середньому мають кубічну форму. Тільки в тому випадку, якщо стресовий стан, отримуєш щось інше. Земля просто не робить це часто", - відзначають дослідники.
По суті, вчені відповіли на питання, які форми створюються, коли камені розбиваються на шматки. Примітно, що вони виявили, що основна математична гіпотеза об'єднує геологічні процеси не тільки на Землі, але і навколо Сонячної системи.
"Сонячна система наповнена льодом і каменями, які постійно стикаються один з одним", - йдеться в статті.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...