"Жінки, старі і хворі, які не брали жодної участі в збройних діях проти "республік": Гармаш розповів, чому терористи вирішили передати полонених в односторонньому порядку

Останній великий обмін полоненими між Україною і Росією відбувся в грудні 2019 року.

Терористи "Л/ДНР" позбуваються непотрібних їм людей через брак грошей на їх утримання. Про це сказав представник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ), журналіст Сергій Гармаш, коментуючи передачу Україні групи полонених нібито "в односторонньому порядку", передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Нам віддають хворих і немічних людей і тих, хто перебуває в місцях позбавлення волі. Вони їм не потрібні. Це говорить про важку ситуацію в ОРДЛО, у яких немає грошей на утримання непотрібних їй людей", – зазначив він.

Як зазначено в спільній заяві представників "Л/ДНР" у Мінській контактній групі Наталії Ніконорової та Владислава Дейнего, до цієї групи "ввійшли жінки, люди похилого віку та особи, які страждають на важкі захворювання – люди, які не брали жодної участі в збройних діях проти "республік" і після повернення до України не зможуть завдати шкоди Донбасу та його жителям".

За словами Гармаша, передача утриманих українців, які не мають стосунку до конфлікту на Донбасі, не належить до компетенції ТКГ, а значить – Дейнего і Ніконорової також. Це рівень уповноважених із прав людини – Людмили Денісової з боку України і Тетяни Москалькової від Росії.

"Україна має боротися за повернення і тих, хто перебуває в місцях позбавлення волі. Але вони не мають стосунку до конфлікту на Донбасі, який у Мінських угодах позначається як події в ОРДЛО. Це не компетенція ТГК, Дейнего і Ніконорової теж. А вони чомусь роблять про це публічні заяви. Цим займається Денісова", – уточнив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...