Жіноче обличчя війни: Військовий медик ЗСУ розповіла, чому проміняла мирне життя на передову (фото)

Жінка служить у 30-й ОМБр імені князя Костянтина Острозького.

Оксана Юселевич

Сержант Оксана Юселевич розповіла історію про те, чому вона не захотіла насолоджуватися мирним життям та пішла служити на передову на сході України. Жінка служить санітарним інструктором медичного пункту 30-ї ОМБр імені князя Костянтина Острозького, повідомляється на сторінці бригади у Facebook, передають Патріоти України.

Вона звернулася до військомату, оскільки зрозуміла, що її навички на війні цінніші, аніж в лікарні на мирній Черкащині. За деякий час її відправили на проходження військової служби за контрактом до 30-ї окремої механізованої бригади. З 2016 року жінка служить у першому механізованому батальйоні, який виконує завдання на лінії зіткнення.

Після закінчення першого контракту Юселевич взяла перерву на декілька місяців, але надовго затриматися у цивільному житті не змогла.

"Перебуваючи вдома, чую по телебаченню, що на напрямку де стоять мої хлопці обстріли, і є поранені. Я задаю собі питання: Чому я не там? Я ж там потрібна! Душа щемить, що я не поряд з ними. Буває, вдома, ідеш по вулиці, люди розслаблені, спокійні, я в цей момент думаю, про наших військових, які в той час в окопах роблять все для того, щоб більша частина країни жила спокійно", – розповіла жінка.

Згодом Юселевич повернулася служити до свого батальйону, незважаючі на можливість піти в тилові частини.

"Звісно умови праці та й сама робота в мирному житті і на передових позиціях відрізняються, проте тут відчуваєш, що ти потрібна хлопцям, які тобі довіряють. Колеги з якими я працювала в лікарні досі здивовані, що проміняла білий халат і туфлі на форму та різні малосприятливі умови на передовій", – пригадує сержант.

Варто зазначити, що у 2018 році президент нагородив Юселевич медаллю "За військову службу Україні". Жінка сказала, що це стало несподіванкою для неї, але все ж приємно вразило.

"Та найвищою нагородою для мене є життя та здоров’я наших хлопчиків, наших захисників", – зазначає Юселевич.

"Мрію, щоб в Україні закінчилась війна, повернутись додому до дітей, знати, що всі живі, всі здорові, з думкою, що все спокійно!" – поділилася медик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...