Жорстока ніч у Білорусі: Правоохоронці розстрілювали громадян на зупинках і витягали з авто (фото, відео)

Протести в Білорусі в третю ніч відзначилися особливою жорстокістю карателів.

Третя ніч протестів у Білорусі проти режиму Лукашенка і його чергової перемоги на виборах позначилася особливою жорстокістю силовиків. Людей садили на зупинці і розстрілювали гумовими кулями, виволікали з авто, били і садили в автозаки, били байкерів і стріляли по вікнах. Місцеві Telegram-канали повідомляють, що в Мінську зіткнення в ніч з 11 на 12 серпня перетекли з центру, який швидко зачистили, на околиці, передають Патріоти України.

"ОМОН бігав по дворах, виламував двері і жорстко бив тих, хто попався. Сильно дісталося водіям і мотоциклістам", - йдеться в повідомленні NEXTA Live.

Водночас, в регіональних містах не було таких жорстких зіткнень. Всі сили міліції, ОМОНу і внутрішніх військ стягнули до столиці.

"Наші люди абсолютно вільно гуляють в Гомелі! Ще б - адже всі карателі стягнуті в Мінськ, отримувати люлей від серебрянських хлопців", - повідомляють ЗМІ.

Саме на Серебрянці - районі в Мінську - був найжорсткіший опір. Людям навіть вдалося спорудити барикади.Жорстокість силовиків в третю ніч протестів посилилася. Повідомляється, що "карателі" отримали карт-бланш від влади: за будь-яку ціну припинити опір.

"Сьогодні фашисти, особливо з внутрішніх військ (так-так, в основному людей розстрілюють саме вони) і ОМОНу, проявили всю свою звірячу сутність. Ублюдкам дали повний карт-бланш на погроми і створення безладів в місті", - пише NEXTA Live.

На одному з відео, силовикам кричать ганьба, а вони у відповідь починають стріляти по вікнах квартир.

"Покидьки зловили двох хлопців, посадили їх на зупинки і розстріляли гумовими кулями. Вам це обов'язково пригадають", - йдеться в ЗМІ.

В Уруччі (район Мінська) до голови байкерів приставляли пістолети і дуже жорстко били.

На третю добу протестів було затримано багато журналістів, представників ЗМІ били. Серед них Руслан Кулевич з hrodna.life і його дружина Тетяна, Алесь Денисов, журналіст і лідер групи "DZIECIUKI".

Також повідомляється про затримання і побиття журналіста Tut.by Станіслава Коршунова. У фотокореспондента Associated Press Сергія Гриця розбили дисплей камери. Фотокореспондент "Нашай Нівы" Надія Бужан розповіла, що з її камери силовики забрали флешку.

З застосуванням сили затримали журналістів Onliner - більд-редактора Владислава Борисовича і відеокореспондента Сергія Птушко. В останнього розбита камера.

А вранці 12 серпня державні ЗМІ Білорусі заявили про затримання якогось "координатора масових заворушень" у Мінську. Він нібито керував трьома людьми, які керували сотнями".

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...