Жорстокі жінки-войовниці, або Ким насправді були амазонки

Скіфи не складалися переважно з жінок, але вони і чоловіки були рівні.

У давньогрецькій міфології існували амазонки - жорстокі жінки-войовниці, які жили на території навколо Чорного моря, відомої як Скіфія. Чи були вони предметом фантазії або реальними людьми, розповіли вчені, передають Патріоти України з посиланням на Live Science.

Спочатку сучасні історики вважали, що амазонки, вперше описані поетом Гомером, були вигадані. Однак в кінці XX століття археологи почали вивчати скелети жінок, які були поховані в ймовірному місці проживання стародавніх войовниць. На деяких з них експерти знайшли сліди бойових травм: наприклад, наконечники стріл в кістках. Якісь жінки були поховані зі зброєю, яка нагадувала зображення знаряддя амазонок в давньогрецькому мистецтві.
За словами вчених, ці войовниці були частиною древньої групи племен, відомих як скіфи. Вони майстерно володіли стрільбою з лука і їздили верхи. Скіфи жили на території від Чорного моря до Китаю в 700-500 роках до н.е.
Скіфи не складалися переважно з жінок, як групи амазонок в міфах Стародавньої Греції, але вони і чоловіки були рівні. Жінки разом з ними полювали і билися.

Однак войовниці існували не тільки у скіфів, а й в інших народах по всьому світу, уточнюють історики.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...