Жорстоко били і трощили кафе: У центрі Мінська "тітушки" з кийками влаштували сафарі-полювання на протестувальників (відео)

При цьому силовики в формі мовчки спостерігали за побиттям.

Після закінчення стотисячного Маршу єдності в центрі Мінська почалися масові затримання. Вперше в затриманнях брали участь невідомі особи в спортивному одязі, масках на обличчях і з кийками, передають Патріоти України з посиланням на білоруські ЗМІ.

"Тітушки" з'явилися на початку проспекту Переможців і почали жорстоко затримувати людей і відводити їх в автозаки. При цьому силовики в формі мовчки спостерігали за побиттям.

Кілька людей забігла в кафе O'Petit, але це не зупинило «тітушок» і вони почали вибивати вікна та двері.

Біля кафе помічений начальник Головного управління по боротьбі з оргзлочинністю і корупцією (ГУБОПіК) полковник Микола Карпенков. Він раніше командував спецпідрозділом «Алмаз» (аналог «Альфи» СБУ, - ред.). На місці він координував дії «тітушок». На одному з фото видно, як він розбиває сткло в двері кафе.

У соцмережах припускають, що проти людей кинули співробітників ГУБОПіК.

Співробітник кафе, в якому розбили скло - про те, що сталося:

Невідомі люди б'ють навіть лежачих. Дівчині довелося закрити собою хлопця, щоб врятувати його від побиття гумовим кийками.
Видання Onliner пише, що силовики влаштували сафарі - полювання на протестувальників і кружляли по місту.
При цьому в МВС заявляють, що точне число затриманих невідомо - так як «несанкціонована акція» ще триває. Хоча насправді це не так - основна маса людей давно розійшлася.
У МВС не знають, що це за люди в спортивній формі б'ють людей - обіцяють розібратися.
Правозахисний центр «Весна» повідомив вже про 158 затриманих в Мінську в неділю, проте це не остаточна інформація.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...