Журналіст вказав на тривожний для України знак у зміні влади в Росії

Президент РФ Володимир Путін за двадцять років правління країною "виростив" власну Росію, яка переживе і його самого.

Але після зміни влади, за новими конституційними правками, країну-агресорку цілком може очолити ще один "Путін". І невідомо, як після всього цього складеться доля України. Про це у своєму блозі написав журналіст Павло Казарін, передають Патріоти України.

"Мова не про персоналії, а про систему, яка пустила коріння, дала плоди і цілком може претендувати на самодостатність. Її обвалення традиційно пов'язують із відходом першої особи. Але що змушує нас думати, ніби одне неодмінно супроводжуватиме інше? Та сама олігархічна черепаха, на якій спочивають політичні опори режиму, нікуди не дінеться", – заявив він.

За його словами, за останні двадцять років росіян, які виросли в СРСР, змінили люди, які виросли за Путіна і його державної пропаганди.

Також Казарін зазначив, що в нинішньому форматі існування країна-агресорка приречена рухатися за "добре вивченим імперським алгоритмом". "З усією атрибутикою у вигляді "скреп", "національної величі" й експансії. Імперії інакше не вміють, а саме в цьому форматі РФ продовжує своє існування. Під ідеями розширення, поглинання і завоювання за останні триста років споруджено весь необхідний теоретичний, філософський і культурний фундамент. Інша Росія просто не обдумана, не осмислена і не існує", – вважає журналіст.

Він підкреслив, що розмови про нібито зовнішню загрозу насправді продукує сама Москва. Водночас в очах "колективного Заходу" РФ вже не альтернативний центр і не джерело головної загрози, а лише "периферійна велика держава, яка нехай і не вплетена у західну цивілізацію політично – але цілком в неї вмонтована економічно".

Журналіст зазначив, що та Росія, яку будував і нарешті звів Путін, цілком може його пережити. "Тому, що встигла зачистити вогнища протесту всередині, позбулася іміджу "головної проблеми" зовні й вищиритися на всі боки гарматами в надії пережити період глобальної турбулентності. І в цій новій реальності ми можемо лише гадати про те, як складеться доля України. Час ставить перед нами виклики, до яких ніхто не був готовий. А тому варто готуватися до довгої гри", – підсумував Казарін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...