Журналістка розповіла, як насправді живуть білоруси

Однією з причин, по якій жителі Білорусі вийшли на протести проти фальсифікації результатів виборів, стала «паралельна реальність», в якій вони змушені жити вже багато років.

Про це в ефірі суспільно-політичного ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1» розповіла журналіст із сусідньої країни Тетяна Мартинова, передають Патріоти України.

«У нас все належить Саші Лукашенко. Все, що ви говорите, це показують по телевізору. Це паралельна реальність. А ми, білоруси, живемо в іншій країні ... ті, хто працює, вибудовує бізнес», - сказала вона.

Журналістка каже, що для людей створювалася лише картинка, ніби в країні з економікою все добре, а насправді вона повністю залежить від Росії, і винен в цьому президент Олександр Лукашенко. «До сих пір комусь незрозуміло, що в Білорусі завжди була рентна економіка, що Білорусь завжди утримувала Росія і підкидала постійно Саші (Олександру Лукашенко. - ред.) грошей на життя? Що всі наші збереглися підприємства - це збиткова історія. Коли в продукт вкладають 20 рублів, а продається він за 10, а ось ці 10, які потрібно доплатити, щоб хоч якось його зберегти, вони і беруться в Росії ...», - зауважила Мартинова.
За її словами, дороги в країні нічим не кращі за українські, освіта умовно безкоштовна, а середній дохід - 300 рублів. «У нас майже 30% населення - зараз вже більше, але в момент, коли ще "не розпочалося" - люди, які живуть на дохід в 300 рублів - це в районі 100 доларів. Звичайно, якщо є город, картопля, діти допомагають ... Ні вчителі, ні лікарі, ні всі ті, хто працює на державу, не отримують гідної зарплати», - заявила Мартинова.
За її словами, в нібито безкоштовних білоруських школах побори такі, що й не снилися українцям: «Хабарі, на які скаржаться українці, слід помножити на 8, а то і на 10 і тоді отримаєте, то, що ми, батьки, оплачуємо в безкоштовних школах».
Мартинова не вважає гарну якість білоруських доріг перевагою, так як по ним їздять танки і БТР, через що незабаром дороги потрібно буде переробляти. «Дорога, що з'єднує Львів і Київ, точно така ж, як і в Білорусі, просто вузька», - сказала вона.
Окремо журналістка згадала про білоруських IT-шниках: «У нас вже величезний відсоток IT-компаній або повністю переїхав, або частково евакуйований, або шукає місце, країну для евакуації. А це 6% ВВП країни. Вважайте, що 6% вже немає».
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...