"Жили в шафі": У Москві знайшли чотирьох дітей-"мауглі" (фото, відео)

У матері з підмосковних Митищ забрали чотирьох дітей, які жили в антисанітарних умовах, без документів, а харчувалися недоїдками зі смітників.

Як повідомляють росЗМІ, три хлопчики і дівчинка з'явилися на світ в цій же квартирі, що нагадує звалище, передають Патріоти України.

"Туди було направлено наряд, як поліція нам пояснила. Виїхали на місце і побачили, що діти перебували в антисанітарних умовах, ховалися в шафах, не було спальних місць. Хліб і вода - інших продуктів немає, і то хліб уже весь запліснявілий лежав на підвіконнях. Діти брудні, смердючі. За словами дітей, вони не милися ніколи, не знають, що таке вода", - повідомила начальник управління служби опіки Московської області по місту Митищі Ольга Федосєєва.

Діти розповіли, що не було світла в кімнаті, вони збиралися на кухні і бачили, як мама з бабусею пили горілку і запивали лимонадом. Бабуся ходила по смітнику з ліхтариком і приносила їжу. Якщо було щось тухле, варили довго.

Пізніше вдалося встановити місцезнаходження матері. Нею виявилася 32-річна москвичка Інеса Кузнєцова. За словами жінки, вона народжувала дітей сама в квартирі, пологи приймала бабуся. А потім, боячись, що дітей у неї заберуть, не реєструвала їх. Як уточнили в органах опіки, свідоцтво про народження було оформлено тільки для старшої, восьмирічної доньки.Діти не ходили ніколи в школу. Вони практично не знайомі з продуктами харчування. Спочатку легко брали тільки хліб і воду. Не спостерігалися в жодному медичному закладі. Якщо мама готова поміняти спосіб життя і довести в суді, що це її діти, і в принципі готова надати всі аргументи, що вона може далі утримувати дітей і піклуватися про них, то, звичайно, опіка буде розглядати варіант возз'єднання сім'ї.

За словами представників органів опіки, хлопчики дуже прив'язані до старшої сестри. Можливо, їх вихованням і займалася восьмирічна дівчинка."Діти запущені дуже сильно, як нам сказали психологи, у розвитку відстають. Молодшій дитині на вигляд близько трьох років. Психологи визначили, що він за розвитком своїм на рік і три [місяці]. У них дуже погано розвинена навіть мова. Таке враження, що зі старшою дівчинкою колись спілкувалися дорослі і вона застигла на розвитку п'яти років, коли плаваючі звуки і невиразна мова. І вона цього навчила інших дітей", - додала Ольга Федосєєва.Як зазначила Федосєєва, останній раз дітей бачили на прогулянці на вулиці в грудні. Однак зараз їхньому життю нічого не загрожує. Поки вирішується їхня доля і відновлюються документи, вони поміщені в соціальні установи, а двоє відправлені в тимчасову сім'ю.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...