"Життя екіпажу під загрозою!": Єгипетські військові затримали танкер з українськими моряками, - ЗМІ

За словами капітана судна, в українських моряків забрали мобільні телефони, що унеможливило зробити дзвінок додому.

Єгипетські військові затримали судно для перевезення нафти Sea Shark з українськими моряками. Про це повідомило агентство «Укрінформ», посилаючись на слова капітана танкера Віталія Нестеренка, передають Патріоти України.

За словами капітана, адмірал єгипетського флоту Мустафа разом з кільками офіцерами зранку 18 травня піднявся на борт танкера. Він заявив, що судно треба розвантажити, поки цього не зроблять — рух екіпажу заблоковано. «Ситуація на борту дуже критична! Життя екіпажу під загрозою! Всі ми знаходимося в заручниках доти, поки вантаж не буде незаконно вивантажено людьми, які працюють на флоті», — ідеться в листі Нестеренка.

Капітан додав, що єгипетські офіцери поводилися агресивно, а сам адмірал погрожував застосувати силу у випадку невиконання наказу. Згодом екіпаж розділили на дві групи. Дехто просив піти до лікаря, утім військові відмовилися, зазначив Нестеренко.

Також, за його словами, в українських моряків забрали мобільні телефони, що унеможливило зробити дзвінок додому.

Посилаючись на базу з відстежування суден FleetMon, «Укрінформ» вказує, що на борту 19 громадян України (зокрема 2 кримчан), 1 громадянин Азербайджану, 11 філіппінців, а також громадяни Шрі-Ланки та Індії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...