"Життя не може породжувати хворобу": Філарет закликав причащати вірян під час пандемії коронавірусу

Православні релігійні обряди, зокрема причастя та хрещення, нібито не можуть стати засобом поширення нового коронавірусу.

Із такою заявою виступив почесний патріарх Філарет, глава УПЦ КП, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу патріарха.

"Не може тіло і кров Господні, які подаються в таїнстві причастя під виглядом хліба і вина, бути причиною поширення хвороби", – стверджує він.

Патріарх також закликав представників церкви продовжувати причащати і хрестити громадян. "Життя не може породжувати хворобу! Так ми віримо! Тому церква закликає єпископат, духовенство продовжувати звершення церковних таїнств і богослужінь, а вірян – брати в них участь", – сказав Філарет.

"У той же час, церква не може ігнорувати засоби застереження розповсюдження епідемії коронавірусу, які пропонує медицина. Наша церква буде виконувати санітарно-гігієнічні заходи профілактичного характеру, які не суперечать православному віровченню, в усіх храмах. Закликаю єпископат, духовенство та вірян Української православної церкви Київського патріархату підтримати та виконувати постанову українського уряду, направлену проти розповсюдження епідемії коронавірусу", – сказано в заяві Філарета.

Зазначимо: згідно з правилами, віруючі повинні причащатися з однієї ложки. При цьому основним способом поширення коронавірусу вважається повітряно крапельний шлях.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...