Про це у своєму блозі розповідає популярний кухар Євген Клопотенко, передають Патріоти України.
"Є кілька салатів, без яких нам уже важко уявити застілля. Салат "Шуба" — один з них. Але класичний варіант з оселедцем уже трохи приївся. І я вирішив приготувати "Шубу" зі скумбрією і цедрою апельсина. Вийшло дуже навіть чудово. А ще я дуже рекомендую використовувати домашній майонез замість магазинного.
2. Запікайте скумбрію до готовності за температури 175 градусів протягом 30 хвилин.
3. Овочі — 2 буряки, 4 картоплини, 4 середні моркви — приготуйте будь-яким зручним способом: відваріть або запечіть в духовці до готовності. Потім натріть готові овочі на великій тертці.
4. Сформуйте салат. Я формував його у кільці, але ви можете зробити це у будь-якій інший ємності. На дно викладіть буряк.
5. На буряк викладіть тонкий шар майонезу. Ви можете використовувати і магазинний, але я рекомендую зробити майонез вдома за моїм рецептом.
6. Зверху викладіть шар моркви. Цибулю (1-2 шт. в залежності від розміру) дрібно порубіть ножем.
7. На моркву викладіть шар картоплі та шар цибулі, не забуваючи змащувати кожен невеликою кількістю майонезу.
8. Готову скумбрію після охолодження розберіть руками на дрібні шматочки.
9. Викладіть шматочки скумбрії зверху останнім шаром і залиште салат просочитися приблизно на 1 годину.
10. Подавайте до столу, посипавши апельсиновою цедрою. Так само кожен шар ви за бажанням можете трохи присолити і поперчити.
Готувати — це просто!
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...