Зі стели до 100-річчя Харківського політеху зняли табличку зі згадкою про комсомольців

За висновками Українського інституту національної пам'яті "напис на табличці з тильної сторони стели на території ХПІ належав до символіки комуністичного тоталітарного режиму і підлягав демонтажу".

Табличка, де згадувалися активісти комсомольського руху, демонтована зі стели на території Харківського національного технічного університету "ХПІ". Про це журналістам повідомив лідер громадської організації "Світанок" Вадим Поздняков, передають Патріоти України.

"Ще у листопаді 2019 року активісти направили до ректорату "ХПІ" звернення з проханням демонтувати як таку, що підлягає декомунізації, табличку з написом, що стела збудована в 1985 році на честь 100-річчя вишу за ініціативою комсомольців на кошти, які зароблені в студентському будівельному загоні", - сказав Поздняков.

За його словами, нещодавно активісти направили другого листа щодо демонтажу таблички ректору вишу Євгену Соколу. "У листі-відповіді, який ми отримали, ректор зазначає, що за висновками Українського інституту національної пам'яті напис на табличці з тильної сторони стели на території ХПІ належить до символіки комуністичного тоталітарного режиму і підлягає демонтажу", - пояснив Поздняков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...