Зірвав робочу нараду, накинувся на сільського голову і розбив тому телефон: Суд відмовився закривати справу проти скандального екснардепа

Колишньому нардепу загрожує покарання у вигляді штрафу, арешту до шести місяців або обмеження волі до п’яти років.

Ріпкинський районний суд Чернігівської області відмовився закривати кримінальне провадження за обвинуваченням народного депутата VІІІ скликання Максима Микитася у хуліганстві (ч.1 ст.296 КК України). Про це йдеться в ухвалі суду від 29 вересня, передають Патріоти України з посиланням на Главком.

За матеріалами справи 5 липня 2019 року тодішній кандидат у нардепи в одномандатному виборчому округу №206 і діючий обранець Максим Микитась прибув до приміщення Любецької селищної ради Чернігівської області проводити передвиборну агітацію. Він у супроводі кількох осіб зайшли до актової зали, де на той час відбувалась нарада селищного голови та працівників ради з депутатським корпусом. При цьому Микитась без запрошення та дозволу головуючого зайняв місце у президії поруч із селищним головою.

Далі політик вів себе агресивно та почав висловлювати невдоволення роботою селищного голови, що супроводжувалось використанням ненормативної лексики, образами, погрозами застосування фізичною розправою та притягненням до кримінальної відповідальності.

Після такої поведінки нардепа селищний голова підвівся, щоб викликати поліцію однак йому завадив Микитась, схопивши посадовця за шию та вибив з рук мобільний телефон. Потім нардеп підняв телефон селищного голови і жбурнув його в стіну.

Наслідком хуліганських дій колишнього нардепа стали зрив робочої наради селищного голови з працівниками ради та депутатським корпусом; заподіяння легких тілесних ушкоджень селищному голові і пошкодження його мобільного телефону.

У засіданні Ріпкинського райсуду захисники Микитася заявили клопотання про закриття кримінального провадження у зв`язку з примиренням обвинуваченого та потерпілого. Зокрема, Максим Микитась відшкодував шкоду потерпілому і той відмовився від цивільного позову.

На закритті справи наполягали екснардеп і Любовецький селищний голова.

Водночас прокурори заперечували проти задоволення клопотання з тих підстав, що незважаючи на примирення, судом розглядається не справа приватного обвинувачення, а справа про кримінальне правопорушення проти громадського порядку і моральності, яким завдано шкоду суспільству, оскільки дії колишнього нардепа призвели до зупинення наради Любецької селищної ради.

Суд погодився з думкою сторони обвинувачення і наголосив, що звільнення особи від кримінальної відповідальності в зв`язку з примиренням винного з потерпілим може мати місце лише тоді, коли кримінальне правопорушення завдає шкоди приватним інтересам фізичної особи та жодним чином не стосується публічних інтересів. У цьому ж випадку відсутні підстави для закриття кримінального провадження.

Нагадаємо, що санкція ч.1 ст.296 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від 17 до 34 тис. грн, арешту до шести місяців або обмеження волі до п’яти років.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...