Злочинна група під керівництвом громадянина РФ тримала в рабстві понад 100 осіб (фото)

Злочинці обіцяли людям безкоштовно позбавити їх наркотичної та алкогольної залежності, "реабілітація" полягала у важкій праці, яку не оплачували.

Громадянин РФ організував в Україні злочинну групу із 12 зловмисників, яка тримала в рабстві понад 100 осіб. Про це 29 червня повідомила пресслужба Нацполіції, передають Патріоти України.

Злочинці експлуатували людей під виглядом "реабілітаційних центрів", створених під вивіскою всеукраїнської благодійної організації."Зловмисники набирали "трудові бригади" за оголошеннями, обіцяючи безкоштовно позбавити громадян від наркотичної та алкогольної залежності. Свої дії маскували під виглядом соціальних працівників. У "пацієнтів" – чоловіків та жінок – відбирали документи, телефони та особисті речі і тримали їх у заручниках. "Реабілітація" полягала у важкій праці: на будівництві, розвантаженні, земельних роботах тощо. До тих, хто відмовлявся, застосовували заходи фізичного впливу. Умови проживання та харчування були мінімальними. Потерпілі постійно перебували під наглядом", – розповіли у пресслужбі.Грошей працівники не отримували, всі кошти йшли в "благодійну організацію" й опинялися на особистому рахунку її керівника. Кожен "реабілітаційний центр", розташований у Маріуполі, Львівській та Івано-Франківській областях, приносив йому до 4 тис. грн на день.Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...