Знай своє болото: Ху*лу нагадали, що таке "исконно русские земли"

Політологів, аналітиків і просто користувачів соцмереж обурили слова президента РФ Володимира Путіна про те, що якісь "екс-республіки Союзу", при виході зі складу СРСР, "потягли з собою" територіальні "подарунки від російського народу".

Користувачів соцмереж обурили слова президента РФ Володимира Путіна про те, що якісь "екс-республіки Союзу" забрали частину "російських територій". Про це Володимир Путін сказав під час інтерв'ю на телеканалі "Росія 1", причому, сказав досить слизько, не згадуючи конкретні республіки і конкретні "подарунки", передають Патріоти України.

Однак і без додаткових пояснень було зрозуміло, про яку з республік йдеться. З якою з колишніх республік СРСР у РФ зараз найбільш складні відносини, включаючи і дуже болюче питання територій? Території якої "колишньої республіки" Росія окупує вже сьомий рік? Проти якої колишньої республіки веде неоголошену гібридну війну? Всі ці питання риторичні.

Але чи має Путін в принципі моральне право говорити про будь-які "подарунки", якщо і "дарувати" -то було нічого.

Український історик і політолог Павло Булгак в своєму повідомленні в Facebook назвав висловлювання Путіна "напад історичної та географічної амнезії". "Він (Путін - ред.) марить про "споконвічно російські землі", які хтось нібито забрав з собою. Європа. 1444 рік. Литовсько-Руська держава бачу, Новгородську торгову республіку бачу, Кримське ханство бачу, Золоту Орду бачу, Казанське ханство бачу, Ногайську Орду бачу. А оте таке коричнево-жовте, то, що століттями до Петра I називалося не інакше, як Московія, то і історично споконвічні російські землі. Все інше чуже, вкрадене, захоплене силою, нечуваною жорстокістю, підступністю і обманом" , - написав Павло Булгак.Блогер Selvestor Vivat написав в Twitter, що якщо б при розпаді СРСР Москва вирішила б залишити за собою виключно "споконвічно російські землі", то це була б дуже невелика територія: "Москва повинна була вийти з СРСР тільки зі своїми споконвічними землями, без Пскова і Новгорода, Смоленська і Брянська, без Сибіру і Поволжя, без Кавказу і Півночі, без Курил, Кенігсберга, Карелії, Комі, Татарстану, Курська, Твері, Криму ...., бо нічого це Москві не належить", - пише блогер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...