Знову втрати: На Донбасі загинув український воїн, - пресцентр ОС

​Упродовж цієї доби збройні формування Російської Федерації і її найманці 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених мінськими угодами мінометів калібру 120 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, снайперської і стрілецької зброї, передають Патріоти України з посиланням на пресцентр ОС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник зробив 11 обстрілів:

  • двічі неподалік Новотроїцького - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї;
  • поблизу Пищевика - з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї;
  • 6 разів поблизу Водяного - з озброєння БМП, ручних протитанкових гранатометів, снайперської і стрілецької зброї;
  • неподалік Новоселівки Другої - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї;
  • поблизу Авдіївки - з міномета калібру 120 мм.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник зробив 2 обстріли:

  • неподалік Кримського - з озброєння БМП, гранатометів різних систем і стрілецької зброї;
  • поблизу Хутора Вільний - з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї.

Упродовж цієї доби під час ворожого обстрілу загинув військовослужбовець Об'єднаних сил.

9 жовтня, озброєні формування РФ і її найманці 24 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також із гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Крім того, в порушення мінських угод противник спеціально обстріляв ділянку розведення сил і засобів у районі населеного пункту Золоте з міномета калібру 82 мм. Всього від початку тижня на цій ділянці вже сталося 3 випадки порушення режиму "Тиша".

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Красногорівки, Пісків, Лебединського, Водяного, Пищевика, Новотроїцького, Миколаївки, Павлополя, Новогнатівки, Новолуганського, Золотого, Гладосового, Майорського, Кримського, Авдіївки, Новозванівки.

За минулу добу один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил зазнав поранення.

Вчора службовці Національної поліції і військовослужбовці Національної гвардії зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрили 4 крадіжки, 3 шахрайства, 3 факти незаконного поводження з вогнепальною зброєю і 11 фактів незаконного поводження з наркотичними засобами.

Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали 19 636 осіб і 2 309 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію розмежування перетнули 19 616 осіб і 2 329 транспортних засобів. В пропуску через лінію розмежування було відмовлено 34 особам.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...