Знищення мирних жителів і лікарень: Правозахисники розповіли, як Путін воює в Сирії

​У Ідлібській деескалаційній зоні в ході атак урядових військ за підтримки Росії з кінця квітня загинули 544 мирних жителя (включаючи 130 дітей), а ще близько двох тисяч отримали поранення.

Про це Сирійський центр моніторингу прав людини повідомив Reuters, передають Патріоти України.

За даними агентства, в ході останньої атаки 5 липня на село Мамба на півночі провінції загинули 15 осіб, включаючи дітей, а 4 липня була зруйнована лікарня сусіднього міста Кафр-Набаль - 30-а медустанова з початку кампанії.

«Російські військові з сирійськими союзниками навмисно ціляться по цивільному населенню і скидають бомби на рекордну кількість медичних установ», - заявив глава центру Фадель Абдул Гані.

Human Rights Watch раніше також стверджувала, що під час атак використовуються касетні боєприпаси і запальна зброя. Москва і Дамаск це заперечували.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...