Зона відчуження: Вчені здивувалися, як швидко коні Пржевальського пристосувалися до життя під Чорнобилем

​У зоні відчуження поруч з Чорнобильською АЕС вже багато років живе популяція коней Пржевальського, які вважаються вимираючим видом. Однак тільки зараз вчені задумалися, як тваринам вдалося адаптуватися до умов Полісся.

Про це йдеться в Facebook-пості Державного агентства України з управління зоною відчуження, передають Патріоти України.

"А ви знали, що умови зони відчуження дуже комфортні для проживання цього виду коней? Викликає здивування? Самих вчених до цих пір дуже цікавить, як ці тварини звикли до умов зони відчуження", - сказано в запису в соцмережі.

Також в Держагентстві нагадали, що 20 коней Пржевальського були завезені на територію ЧАЕС з біосферного заповідника "Асканія-Нова" в 1998 році. Тепер, за підрахунками вчених, їх кількість зросла як мінімум до 110 особин.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...