Зоозахисники обурені: У Румунії вбили гігантську змію, яка налякала людей

Рептилія залізла в дворову піч приватного домоволодіння.

Кілька днів тому в комуні Печеняга повіту Тулча (Румунія) було спіймано і вбито значних розмірів змія - рекордний екземпляр для цієї зони, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Його виявила господиня, коли прибирала у дворі. Жінка сильно злякалася і покликала на допомогу сусідів. Близько години люди намагалися дістати змію з її притулку, а коли це вдалося, вбили тварину лопатою.

Представники організації "Animal Society" стверджують, що цей вид змій знаходиться під загрозою зникнення в Румунії і захищений законом, тому вони мають намір подавати скарги.

Фахівці розійшлися в думках. Одні кажуть, що змія на знімку це Elaphe sauromates (місцеві жителі називають її «добруджинський дракон»), інші вважають, що вона більше схожа на Dolichophis caspius ( «люта змія»). Однак важливо те, що обидві вони є охоронюваними видами. «У зв'язку з цим наша асоціація звернеться до влади зі скаргами в найближчі дні», - заявили в "Animal Society".

Дослідження, проведене в 2005 році, показало, що в країні налічується не більше 100 екземплярів Dolichophis caspius ( «Червона книга хребетних в Румунії»). Протягом багатьох років цей вид зустрічався вкрай рідко, зазвичай в чотирьох повітах Румунії: Тулча, Вранча, Бузеу і Галац.
Зоозахисники відзначають, що вбита кілька днів тому жертва - чудовий і вкрай рідкісний зразок. Дуже ймовірно, що це рекордний по довжині екземпляр, так як найдовший офіційний рекорд, зареєстрований коли-небудь в Румунії, був помічений в 1901 році в Чернаводе і становив 2,6 метра. За відомостями очевидців, убита в Тулченскому повіті змія була довжиною близько 3 метрів і вагою 20 кг.
У Тулче існують легенди, згідно з якими ці змії нібито нападали і навіть вбивали людей в районі каналу Дунай-Чорне море. Однак зоологи кажуть, що це виключено. Згідно Вікіпедії, незважаючи на свої значні розміри, ці змії харчуються тільки гризунами і ящірками, птахами, в тому числі їх яйцями. Жертва спочатку гине від стиснення, а потім її проковтують.

У тій же Вікіпедії сказано, що Dolichophis caspius є найбільшою змією Європи. Вона відрізняється надзвичайною агресивністю. У випадках наближення ворога не намагається сховатися, а згортається спіраллю, на зразок отруйної змії, шипить і кидається на супротивника, при цьому здатна стрибати до 1,5-2 м, намагаючись завдати удару в обличчя. Кусає боляче, до крові, однак істотної шкоди людині заподіяти не здатна (змія не отруйна). Після укусу в рані можуть залишатися дрібні зуби.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...