Зоряні маневри: МКС ледь не стала жертвою космічного сміття

З початку 2020 року МКС вже в третій раз довелося ухилятися від космічного сміття.

На орбіті сталося серйозна НП з міжнародною космічною станцією (МКС). Вона могла бути елементарно збита космічним сміттям невідомого походження. Щоб уникнути зіткнення, диспетчери NASA і російського Центру управління польотами (ЦУП) за допомогою корабля "Прогрес" здійснили маневр з ухилення від можливого зіткнення. Про це передає пресслужба NASA, передають Патріоти України.

Прогнозована траєкторія руху уламків проходила в межах 1,39 км від МКС. За допомогою маневру орбіту станції підняли, і перетину з траєкторією руху сміття вдалося уникнути.

Американські астронавти на час прольоту космічного сміття повз МКС перебралися в російський сегмент станції, щоб бути ближче до космічного корабля "Союз МС-16", як того вимагають правила техніки безпеки.

Після завершення маневру ухилення екіпаж знову відкрив люки між американським і російським сегментами МКС і відновив свою звичайну діяльність.

Тим часом глава NASA Джим Брайденстайн звернув увагу на те, що з початку 2020 року МКС вже в третій раз довелося ухилятися від космічного сміття. Крім того, за його словами, за останні два тижні потенційно небезпечні ситуації, пов'язані з космічним сміттям, виникали тричі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...