Зроблено в Україні: У Херсоні спустили на воду побудований для голландців танкер (фото, відео)

Після проведення добудовних робіт корпус танкера по морю буде відправлений на верф Veka Shipbuilding в Нідерланди.

У п’ятницю, 11 вересня, відбулася церемонія спуску насиченого корпусу танкера-хімовоза, побудованого за замовленням компанії Veka Shipbuilding (Нідерланди). Це вже четверте судно в серії, передають Патріоти України з посиланням на Центр транспортних стратегій.

Зазначається, що судно отримало назву Monteverdi – на честь італійського композитора епохи бароко Клаудіо Джованні Антоніо Монтеверді.

У рамках контракту з нідерландським замовником на верфі в Херсоні виготовлений корпус танкера, проведено монтаж загальносуднових систем трубопроводів, монтаж палубного насичення, а також виконана забарвлення корпусу. Замовлення виконано за 6 місяців.

Після проведення добудовних робіт корпус танкера по морю буде відправлений на верф Veka Shipbuilding в Нідерланди. Там пройде його повне насичення, і він стане на службу судновласника.
Вартість контракту складає 2,7 млн євро.

При виготовленні судна використано 1200 т високоякісної суднобудівної сталі, виготовленої переважно в Україні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...