Зроблено в Україні: Вітчизняний дрон здатний виявляти міни з точністю до сантиметра, - Міноборони

Нова розробка дозволить військовим не ризикувати життям без зайвої необхідності.

В Україні розробили безпілотник, здатний виявляти міни з точністю до сантиметра. Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, одне з вітчизняних підприємств у кооперації з іноземною компанією розробили спеціальні магнітометричні датчики для БПЛА, здатні виявляти боєприпаси, що не розірвалися, передають Патріоти України.

«Ці датчики монтують на безпілотний літальний апарат типу «коптер», який виконує обліт необхідної ділянки місцевості на висоті 5-10 метрів і визначає не лише місця перебування вибухонебезпечних предметів, а і їхні контури», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що саме фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки визначали можливості застосування безпілотника в розмінуванні місцевості.

Начальник управління наукових досліджень та випробувань озброєння і військової техніки Повітряних сил Юрій Камак зазначає, що під час випробувань безпілотник, обладнаний згаданими датчиками, безпомилково ідентифікував міни калібру 82 та 120 міліметрів з точністю до сантиметра. При цьому Камак зазначив, що вони здатні це робити як удень, так і вночі. «Отриману інформацію можна передавати як у режимі реального часу, так і після повернення з польотного завдання, тобто за допомогою таких відомостей оператор складає карту місцевості з нанесенням місць закладки мін», - йдеться у повідомленні.

У Міноборони зазначають, що застосування таких безпілотних апаратів економить час на розвідку місцевості, у порівнянні з працею сапера, який використовує робототехніку, підвищує точність визначення небезпечних предметів й убезпечує особовий склад від зайвої необхідності ризикувати життям.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...