Зруйновані дахи, розбиті автомобілі, десятки житлових будинків знеструмлено: Одещина опинилася під владою потужного урагану (фото)

Повалено понад 400 великих дерев, одне з яких смертельно травмувало жінку похилого віку. Багато дерев падали на автомобілі. На машини падали також елементи ліплення і конструкцій, що злітають з будинків.​

У понеділок, 24 лютого, Одеса опинилася під владою ураганного шквального вітру, швидкість якого досягала 35 метрів на секунду, передають Патріоти України з посиланням на місцеві ЗМІ.

На знаменитій Молдаванці величезне дерево серйозно пошкодило житловий будинок, в одній з квартир якого знаходиться жінка-інвалід. Пенсіонерка не може вибратися самостійно. На місце події прибули співробітники ДСНС і комунальних служб. За їх словами, 70-річна жінка жива, проте перебуває в шоковому стані. Крім цієї, в будинку зруйновано ще 4 квартири.У місті повністю або частково не працювали по 8 трамвайних і тролейбусних маршрутів. Зокрема, трамваї №№ 3, 5, 13, 18, 19, 26, 27, 28 і тролейбуси №№ 1, 2, 3, 5, 7, 8, 11, 14. В основному це пов'язано з падінням дерев на контактну мережу ліній електротранспорту або на лінії електропередачі.Аварійні бригади КП «Одесміськелектротранс» та інших комунальних служб безперервно працюють над усуненням наслідків: розпилюють дерева, що впали, і гілки, прибирають їх з проводів, розчищають проїжджу частину.

Масовий «падіж» дерев зафіксовано практично по всьому місту: на вулицях академіка Заболотного, Давида Ойстраха, проспекті Добровольського, вулицях Комітетській, Жуковського, Троїцькій, Малій Арнаутській, Проховскій, Миколаївській дорозі, Базарній, Генерала Бочарова, Артилерійській, Польській, Катерининській, Космонавтів, Іцхака Рабіна та багатьох інших.За словами очевидців, на вулиці Космонавтів вітер повалив два великих дерева, пошкоджені обшивка будинку і газова труба. На Грецькій шматок черепиці впав на припаркований автомобіль, але, як виявилося, його власнику просто пощастило. Чого не скажеш про господаря машини, яку на житловому масиві Котовського «придушив» величезний стовбур. Там, а ще на житловому масиві Таїрова були помічені «літаючі» борди і альтфатери (контейнери для побутових відходів). Останні опинилися на проїжджій частині і серйозно ускладнили дорожній рух.Як повідомили в міськраді, штормовий вітер пошкодив також теплотрасу по вулиці Героїв Крут. У зв'язку з цим тимчасово без тепла залишився ряд житлових будинків. Крім того, «залило» Хаджибеївську дамбу, ускладнено проїзд по Об'їзній дорозі. В цілому ряді будинків відсутня електрика.Аналогічна ситуація - в районах області. Вітер валить дерева в місті Ананьєві (на півночі регіону), в якому також через ураган зірвано дах з будинку культури. У Подільському знесло дах з адміністративної будівлі місцевого РЕМ. Всього ж ураган залишив без покрівлі два десятка будівель в області. Зокрема, будинок культури та магазин в райцентрі Біляївка, лікарню - в Любашівці, будівлю залізничної станції - в Подільському.
228 населених пунктів Одеської області залишилися без світла повністю та ще 24 - частково. Найбільше постраждали Білгород-Дністровський, Овідіопольський, Роздільнянський, Лиманський та Іванівський райони. Знеструмлено 1579 трансформаторних підстанцій та розподільчих пунктів.
Безпосередньо в Одесі, за даними мерії, обірвані 10 високовольтних ліній електропередач.

Як попереджають в ДСНС, на цьому пригоди не закінчуються: на регіон насувається пилова буря. «Щільні» клуби пилу вже помітні в мікрорайоні Рів'єра, а також в Таїровському житловому масиві і на узбережжі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...