ЗС РФ отримали партію модернізованих танків Т-72Б3 (фото, відео)

Машини отримали новий двигун, нову систему управління вогнем, камеру заднього виду і дисплейний комплекс механіка водія.

ВАТ «Уралвагонзавод» відправив Міноборони Росії партію модернізованих танків Т-72Б3. Про це повідомляє пресцентр ВАТ «Уралвагонзавод», передають Патріоти України.

Як повідомляється, модернізовані танки Т-72 отримали новий двигун, нову систему управління вогнем, камеру заднього виду і дисплейний комплекс механіка водія.

Роботи проводяться в рамках держоборонзамовлення Росії, відповідно до умов якого отримані з ремфонду танки Т-72Б проходять капітальний ремонт і модернізацію до рівня Т-72Б3.

Як зазначено, кожен танк пройшов проєктні випробування, при проведенні яких офіцери військового представництва перевірили всі системи з робочих місць механіка-водія, навідника-оператора і командира.

Партія танків Т-72Б3 від ВАТ «Уралвагонзавод» для Міноборони Росії. Листопад 2020. Фото: ВАТ «Уралвагонзавод»

Нагадаємо, у вересні 2020 року стало відомо, що у планах Міністерства оборони Росії – провести модернізацію всіх наявних на озброєнні танків Т-72 до модифікації Т-72Б3М.

Танк Т-72Б3М – поліпшена версія танка Т-72Б3, своєю чергою, танк Т-72Б3 модернізація радянського танка Т-72Б.

Т-72Б3М отримав новий двигун, потужність якого становить 1130 к.с., що майже на 300 к.с. більше, ніж у Т-72Б3.

Танк оснащується новою 125-мм гарматою з поліпшеною балістикою і ресурсом, динамічним захистом «Контакт-5», прицілом «Сосна-У».

Додатково на Т-72Б3М встановили екрани, що захищають від кумулятивних боєприпасів, і динамічний захист «Релікт».Для довідки: ВАТ «Уралвагонзавод» – російська корпорація, що займається розробкою і виробництвом військової техніки, дорожньо-будівельних машин, залізничних вагонів.

До корпорації входять науково-дослідні інститути, конструкторські бюро та виробничі підприємства. Головне підприємство — завод «Уралвагонзавод», розташоване в Нижньому Тагілі Свердловської області. 100 відсотків акцій корпорації належать державі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...