"ЗС РФ у Криму готуються до захоплення територій на материку", - Бабін

Наявність залізничного сполучення з Кримом означає, що російські угруповання на півострові готується для ривка на північ, для захоплення територій, підконтрольних Україні.

Юрист-міжнародник, екс-представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін вказав на ознаку підготовки до наступу російських окупаційних військ на півдні материкової України, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Наявність залізничного сполучення з Кримом означає, що угруповання у Криму готується для ривка на північ, для захоплення територій, підконтрольних Україні", – сказав він.

На думку дипломата, "окупанти для того і споруджують залізничну гілку Кримського мосту – щоб на півдні України мати не просто плацдарм агресії, а плацдарм агресії, який вони зможуть повністю забезпечувати залізничним транспортом, тобто нарощувати угруповання, постачати озброєння і боєприпаси, паливно-мастильні матеріали, військову техніку".

За оцінками Бабіна, "небезпека такого сценарію катастрофічна", оскільки "залізничну гілку Кримського мосту споруджували виключно для вирішення військових завдань".

У цьому контексті він назвав ще одне військове завдання, яке агресор вирішує шляхом організації залізничного сполучення з окупованим Кримом. Воно пов'язане з наявністю на півострові ядерної зброї.

"Згідно з російськими військовими алгоритмами, ядерні об'єкти забезпечуються залізничним транспортом. Автотранспортом чи авіацією – у крайньому разі. Їм потрібна залізнична гілка до місця, в якому зберігатимуться боєголовки", – сказав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...