ЗСУ готуються прийняти на озброєння оновлений міномет М-120-16 (фото, відео)

Міномет калібру 120 мм був модернізований на Заводі "Маяк".

Згідно з повідомленням пресслужби ДК "Укроборонпром", невдовзі оновлений міномет калібру 120 мм від ПАТ "Завод "Маяк" "буде прийнято на озброєння нашої армії". Новий варіант міномету (оновлена версія "Молота"), з урахуванням усіх зауважень замовника, був продемонстрований під час візиту на підприємство очільника Концерну Юрія Гусєва, передають Патріоти України.

Юрій Гусєв оглядає кулемети КТ-7,62 та КТ-12,7
За словами новобраного генерального директора ДК "Укроборонпром", київське підприємство, попри фінансові складнощі, продовжує успішно розробляти та випускати продукцію для українських військових.

Під час відвідання заводу, також відбулась презентація нового міномету М-60-16, калібру 60 мм.

Прототип міномету М-60-16 "Камертон" почали розробляти у 2016 році
"60-ти міліметрові міномети — це новий вид озброєння для нашого війська, який стане потужною підтримкою сил піхотних підрозділів. Це дуже мобільна зброя, яка на сьогодні вдало експлуатується провідними підрозділами НАТО", – відзначив головний конструктор заводу Олександр Гордєєв.

Нагадаємо, вперше презентація оновленої версії міномета "Молот" (М-120-16) відбулася у листопаді минулого року.

Насамперед, на цьому озброєнні було досконально перероблено запобіжник подвійного заряджання (так звану "коронку"). Саме недосконалість цієї деталі, на думку розробників держпідприємства, призвела до низки трагедій під час використання міномету за його призначенням в минулі роки.

Також було модернізовано колісну платформу міномету та так звану "плиту". Зокрема, новий варіант "Молота" здатен стріляти з твердих поверхонь (наприклад асфальту чи бетонних плит, а не лише з ґрунту, як старий).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...