ЗСУ отримали від країни НАТО патрони до пістолета ПМ

Зазначається, що Сили оборони Естонії вже відломились від використання цих боєприпасів.

Сили оборони Естонії передають Україні патрони до пістолета Макарова. Про це йдеться у повідомленні видання Естонії ERR, передають Патріоти України.

Точна кількість переданих патронів Україною та Естонією не розголошується.

Зазначається, що Сили оборони Естонії вже відломились від використання цих боєприпасів. Естонська армія вже не використовує пістолети Макарова, які були розроблені в радянський час, тому що пістолети не відповідають стандартному калібру стрілецької зброї країн НАТО.

Україна вже отримала від Естонії 2,4 тисячі пістолетів ПМ для підтримки нашої держави як свого союзника. Міністерство оборони Естонії відправило цю партію зброї в Україну сьогодні 7 липня 2020 року. Тоді транспортні витрати у розмірі майже 7 тисяч євро взяла на себе Естонія.

Для довідки: 9-мм пістолет Макарова – радянський самозарядний пістолет, прийнятий на озброєння Збройних сил та правоохоронних структур СРСР у 1951 році. Пістолет складається з 32 деталей і таких основних частин: рамка зі стволом і спусковою скобою; затвор з ударником, викидачем і запобіжником; зворотна пружина; ударно-спусковий механізм; руків’я з гвинтом; затримка затвору; магазин.

Дія ПМ заснована на віддачі з вільним затвором. Замикання ствола відбувається за рахунок маси затвора і пружності зворотної пружини, вдягнутої на ствол. Ударно-спусковий механізм подвійної дії з відкритим курком. У ПМ застосований вільний ударник, який не має пружини, що утримує його в задньому положенні.

Пістолет Макарова (ПМ)


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...