ЗСУ у 2020 році отримають на переозброєння рекордні кошти

До виконання ДОЗ Міноборони планує на 90 % залучати вітчизняні підприємства різних форм власності.

У цьому році на переозброєння українського війська Міністерству оборони України сукупно виділено рекордний бюджет у понад 30 млрд гривень. Про це повідомляє Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець, передають Патріоти України.

Близько 21 млрд грн це кошти, які Уряд виділив МО за напрямком «розвиток озброєння та військової техніки». Додатково виділяються й 9,1 млрд грн під державні гарантії. З них орієнтовно до 73% буде скеровано на потреби розвитку озброєння та військової техніки.

За даними експерта, ці кошти будуть розподілено таким чином:

• 20 % – на ракетно-артилерійське озброєння;
• < 20 % – на бронетанкову техніку;
• < 10 % – на автомобільну техніку військового призначення;
• 7 % – на розвиток озброєння протиповітряної оборони;
• декілька відсотків на авіаційну техніку та озброєння;
• декілька відсотків на озброєння ВМС;
• 20 % – на потреби окремих родів військ;
• 1 % – на медичну техніку та майно;
• 1 % – на розвиток інформаційних технологій із загального обсягу ресурсу.

До виконання ДОЗ Міноборони планує на 90 % залучати вітчизняні підприємства різних форм власності. На 10 % заплановані закупівлі за кордоном. Йдеться про критичну номенклатуру озброєнь і продукції оборонного призначення, яка не виготовляється в Україні. Міноборони отримало право на самостійну реалізацію таких контрактів.

9,1 млрд гривень, що виділяються під державні гарантії, за попередніми даними, мають піти на розробку та закупівлю складних систем.

Нагадаємо, У 2018 році загальна сума виділена на переозброєння склала 21, 3 млрд грн (з них 17,3 млрд грн було виділено власне с бюджету, а ще 4 млрд грн додатково надійшло наприкінці року від конфіскату, - ред.).

Своєю чергою, сукупний обсяг коштів на переозброєння у минулому році склав близько 20 млрд гривень. На потреби переозброєння за бюджетом МО було скеровано 16,3 млрд грн та додатково був визначений ресурс у розмірі 3,15 млрд грн під державні гарантії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...