"Зуби ще нікому не заважали", - Асєєв про відмову бойовиків повертатися в "Л/ДНР"

Четверо колишніх бойовиків "Л/ДНР" відмовилися повертатися на окупований Донбас в рамках обміну полоненими.

16 квітня відбувся черговий раунд обміну полоненими Києва і "Л/ДНР" за формулою "20 на 14". Однак не всі бойовики погодилися повертатися в "республіки". Чому так сталося, розповів у Facebook журналіст Станіслав Асєєв, який недавно був звільнений з полону, передають Патріоти України.

Він звернув увагу на подив українців тим фактом, що бойовики, які воювали роками за "Л/ДНР", відмовляються повертатися в рідні "республіки". Так, на минулому обміні з 20 найманців 4 вважали за краще залишитися на неокупованій частині України.

Асєєв вважає це розумним вчинком, так як в "Л/ДНР" звільнених може чекати ще більш страшна доля, ніж в тюрмах України. У полоні в Донецьку він був свідком таких випадків. "У лютому 18-го мене перевели в 5-ю камеру "Ізоляції", де на другому ярусі нар сидів блідий, як стіна, Сергій Гармаш - один з тих, хто повернувся в "ДНР" з обміну. Сидів зі спиляними напилком зубами. Правда, спиляли їх йому не в "Ізоляції" (куди він потрапив після розтину вен), а на Боссі, де ще одна в'язниця у "республіки". Пізніше до нас потрапить його друг - Володя Бірюков, теж "щасливо повернутий". Володя в Донецьку дізнався, що таке "тапік". Ну, а третій "ворог народу" сидів в першій камері. Всі - з обміну", - розповів Асєєв.

Він звернув увагу на гучне відео, де колишній бойовик, відмовляючись від обміну, каже представникам "республіки": "Ми в розрахунку". "Зуби ще нікому не заважали", - констатував журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...