Зупинити російську агресію на морі: "Ятрань" прийнята на озброєння Збройних сил України (відео)

Наразі фахівці “КНДІ Гідроприладів” готують “Ятрань” до серійного виробництва, яке планується розгорнути у рамках Державного оборонного замовлення.

Радіогідроакустична система “Ятрань”, яка призначена для виявлення ворожих кораблів та підводних човнів, прийнята на озброєння Збройних Сил України, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу Укроборонпрому.

Відповідний наказ підписав Міністр оборони України Степан Полторак на підставі позитивних результатів державних випробувань.

Система “Ятрань” була розроблена за власні обігові кошти була розроблена “КНДІ Гідроприладів”. Вона складається зі спеціальних гідроакустичних буїв, що мають надчутливі акустичні сенсори, та цифрового центру обробки інформації.

Загалом система побудована таким чином, що об’єднує інформацію з багатьох гідроакустичних буїв, які працюють у пасивному режимі та абсолютно непомітні для противника.

Це дає змогу повністю контролювати переміщення ворожих кораблів та підводних човнів та передавати координати цілей для знищення.

Ще однією особливістю гідроакустичних буїв “Ятрані” є те, що вони можуть скидатись з вертольотів. Це дозволяє за мінімальний час створити мережу з сенсорів, які повністю охоплюють велику акваторію та побачити повну картину розташування та переміщення всіх кораблів противника.

Відео заводських випробувань, які проходили у 2018 році:

Ця система використовувалась під час декількох міжнародних навчань “Sea Breeze”, в умовах максимально наближених до бойових. Загалом, під час цих міжнародних навчань у Чорному морі було неодноразово доведено високі характеристики системи “Ятрань”, яка на практиці у рази підвищує бойову ефективність протичовнової оборони Військово-морських Сил України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...