"Звезда" нещастя: На МКС знову витік повітря через бракований російський модуль

Перший витік повітря на МКС був зафіксований ще в вересні 2019 року. Восени минулого року екіпажу станції вдалося виявити першу тріщину, і тільки в березні цього року її вдалося закрити.

Співробітники американського космічного агентства НАСА провели онлайн-трансляцію переговорів космонавтів із Землею, і російські фахівці відзначили, що недавно змогли залатати дві тріщини на МКС, але витік повітря з камери модуля «Зірка» все ще триває, передають Патріоти України.

«Близько 10.00 мск в суботу космонавт Сергій Рижиков повідомив фахівця підмосковного Центру управління польотами, що тиск в проміжній камері модуля "Зірка" становить 678 міліметрів ртутного стовпа», - йдеться в повідомленні.
У п'ятницю ввечері, після того, як люк у відсік був закритий, тиск склав 730 мм ртутного стовпа, і він знизився незначно.
Для компенсації витоку космонавтам доводиться періодично наддувати станцію киснем, азотом та повітрям, поки запасів вистачає.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...