Звільнений з полону терористів український військовий розповів про проукраїнські настрої в окупованому Донецьку

На третій рік війни, за словами українського бійця Богдана Пантюшенка, в "армію ДНР" йшли служити виключно ті, хто не міг знайти собі іншого застосування.

Пантюшенко - 35-річний командир екіпажу танка Т-64Б

Один з охоронців в Донецькому СІЗО зізнався, що чекає, коли українська армія повернеться на Донбас і вижене «русский мир». Про це розповів український боєць Богдан Пантюшенко, який п'ять років провів у полоні у окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Факти.

За його словами, у 2014-2015 роках жителі Донбасу перебували під пресом російської пропаганди, але у 2016 році тих, хто мріє про «русский мир», він вже практично не зустрічав. «На третій рік окупації до їх «армії» йшли служити виключно ті, хто не міг знайти собі іншого застосування. Люди так розчарувалися, що вже у 2018 році один охоронець в Донецькому СІЗО шепнув мені: «Я прийшов сюди працювати, тому що більше ніде влаштуватися не зміг. Я вже чекаю, пацани, коли ви сюди прийдете і звідси піде «русский мир», - розповів Пантюшенко.

Пантюшенко - 35-річний командир екіпажу танка Т-64Б першого танкового батальйону 1-ї окремої танкової бригади Збройних сил України. Боєць з позивним «Броня», родом з Білої Церкви на Київщині, потрапив у полон 18 січня 2015 року після бою на Путилівському мосту в окупованому Донецьку. Він був звільнений в ході останнього обміну 29 грудня 2019 року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...