"Звичайно, з України!": Журналіст підколов Кремль знаковим фактом про Другу світову війну

Цимбалюк відповів на звинувачення російських пропагандистів України в спотворенні історії Другої світової війни красномовним фактом.

У своєму відеоблозі на YouTube український журналіст Роман Цимбалюк нагадав кремлівським пропагандистам, хто саме приймав капітуляцію у Японії, яка стала останньою крапкою у Другій світовій війні, передають Патріоти України.

"Ці "товариші" чому так бісяться? Тому що вони пропонують винятково один погляд на історичні події – з точки зору Москви і того, що української держави незалежної не було і бути не може. Хоча, по суті, Україна як частина СРСР є країною-переможицею у Другій світовій. До речі, капітуляцію Японії підписував маршал Дерев'янко. Звичайно, з України", – нагадав росіянам Цимбалюк.

Маршал Дерев'янко приймає капітуляцію Японії

Кузьма Миколайович Дерев'янко – український радянський військовий діяч, Герой України, генерал-лейтенант. Він народився в селі Косенівці на Уманщині (Черкаська область). В радянській Червоній армії служив з 1922 року, закінчив Київську, а потім Харківську військові школи.

Головних військових досягнень Дерев'янко домігся під час Другої світової війни, закінчивши її в званні генерал-лейтенанта. 2 вересня 1945 року від імені радянського верховного головного командування приймав капітуляцію Японії.

Маршал Кузьма Дерев'янко


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...