"Звичний уклад у країні досить змінився": Українець розповів, як Італія виходить із карантину насправді

Італійський уряд вирішив, що пік захворюваності позаду і настав час повертатися до нормального життя.

Українець, який живе і працює в італійському місті Падуя, механік Тарас Мельник розповів про ослаблення карантинних заходів у країні, передають Патріоти України з посиланням на KP.UA.

Звичний уклад у країні досить змінився, що насамперед стосується роботи. "Зрозуміло, що на всіх підприємствах ввели температурний контроль. Якщо градусник показує 37 – відправлять додому. Раніше ми працювали в одну зміну по 8 годин. Тепер їх дві, але по 6 годин. Субота – теж робочий день. Це зробили, щоб зменшити кількість робітників у цеху. Офісним працівникам дозволено працювати віддалено", – поділився українець.

За його словами, з 4 травня почнуть працювати кафе і ресторани, але у форматі "на винос". "У повному обсязі запустять продажі лише в супермаркетах і продуктових магазинах. Транспорт теж поки ходить лише на 10%. А школи і дитсадки не відчиняться до вересня", – додав Мельник.

Він також зазначив, що без роботи все ще залишаються перукарі, манікюрниці, тренери. Закрито оздоровчі центри, салони краси і спортзали, але це може змінитися в будь-який момент і залежить від того, як поведеться коронавірус.

Хлопець також розповів, що карантин боляче вдарив по бюджету італійців. І якщо у одних зарплати лише зменшилися, то багатьом іншим довелося звернутися по допомогу в 600 євро.

Тарас Мельник

"У мого колеги на ім'я Лука дружина працювала барменом. Через коронавірус їй не продовжили контракт, і вона залишилася без роботи. У них маленька дитина, три рочки. І вони втрьох живуть у квартирі, яку знімають за 600 євро, не рахуючи комуналки. За місяць на сім'ю дали допомогу з безробіття в 840 євро. Грошей їм в обріз. І таких людей тут дуже багато", – поділився українець.

Також, за його словами, зазвичай активним італійцям дуже важко дався карантин не тільки в фінансовому, а й у моральному плані. Але держава загнала всіх у жорсткі рамки. "Зробили кілька ступенів контролю, використовували дрони для відстеження людей, ввели штрафи від 400 до 3000 євро. Розмір штрафу за перше порушення мінімальний, а далі йде по наростаючій. А не дай бог у тебе COVID-19 і порушив карантин, то можна опинитися за гратами", – запевнив Мельник.

У регіоні Венето, де живе Тарас, першою ознакою ослаблення карантину – приблизно півтора тижні тому – став дозвіл на прогулянки біля будинку. "Такі прогулянки нагадують мені фільм-апокаліпсис, де знімався Уілл Сміт "Я легенда", – пожартував хлопець.

Проте, він запевняє, що навіть таким послабленням італійці раді, і водночас розуміють необхідність подальшого дотримання дистанції та правил гігієни, оскільки всі побоюються другої хвилі хвороби.

Як відомо, Італія є однією з найбільш постраждалих країн від пандемії коронавірусу. Загальна кількість хворих уже досягла 201 тис. осіб, померли більше 27 тисяч. Але італійський уряд вирішив, що пік захворюваності позаду і настав час повертатися до нормального життя.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...